• Kokosowa dyniowa z pomarańczem i łososiem

Zupa

Kokosowa dyniowa z pomarańczem i łososiem

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

1 dynia hokkaido
1 korzeń natki pietruszki
1 por biała część
1 cebula
1 pomarańczo duże
sól, pieprz
papryczki chili żółta
200 ml mleczka kokosowego
750 ml bulionu warzywnego
natka pietruszki
1 łyżka masła klarowanego
150 g łososia wędzonego na gorąco
pieprz czerwony

Przepis podstawowy

1

Cebulę, por kroję. Korzeń pietruszki obieram i kroję w kostkę. Z pomarańcza wyciskam sok. Na maśle klarowanym przesmażam cebulę,por, korzeń. Dynię kroję na kawałki ze skórą. Układam na blaszce na papierze i piekę około 15 minut temp 200 stopni. Do cebuli dodaję upieczoną dynię, wlewam bulion, zagotowuję, na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem, wlewam sok pomarańczowy. Zupę podaję z plastrem pomarańczy, łososiem wędzonym na gorąco, natką pietruszki, papryczką chili, pieprzem czerwonym i kawałkiem dyni.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.