• Jogurtowe ciasto o smaku śmietankowym

Deser

Jogurtowe ciasto o smaku śmietankowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

- mieszadło uniwersalne

- blender

- mieszadło elastyczne

- spiralizer

SKŁADNIKI:

100g mąki (u mnie ryżowa)
200g jogurtu naturalnego
10g budyniu śmietankowego
3 kurze jaja + jedno białko
15g masła klarowanego
proszek do pieczenia
30g odżywki białkowej opcjonalnie

Przepis podstawowy

1

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

2

Pozostałe składniki zblendować i dodawać powoli do ubitych białek jaj i następnie wymieszać. Gotową masę wylać do foremki i piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.