• Ciasto fasolowo-czekoladowe
  • Ciasto fasolowo-czekoladowe
  • Ciasto fasolowo-czekoladowe

Deser

Ciasto fasolowo-czekoladowe

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1

Fasolę przepłucz ciepłą, bieżącą wodą umieszczając ją wcześniej na sitku.

2

Wszystkie składniki umieść w  blenderze robota, zmiksuj na gładką masę wymieszaj z pomocą mieszadła "K" do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelej na blachę, piecz w temperaturze 180°C przez ok. 45-50 minut.

3

By przygotować polewę, umieść w misie robota olej kokosowy, ciepłą wodę i kakao, mieszaj przy użyciu mieszadła "K" przez 1 minutę z prędkością minimalną.

4

Gdy ciasto wystygnie, polej je polewą kakaową i udekoruj figami, wstaw do lodówki na 1-2h.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- blender

SKŁADNIKI:

czerwona fasola
1 puszka (240 g po odsączeniu)
dojrzały banan
1
jajka
1
Ciasto:
olej kokosowy
50 g
kakao
25 g
ksylitol
50 g
proszek do pieczenia
10 g
Polewa:
olej kokosowy 50 g
woda
50 ml
kakao
20 g
figi lub inne owoce
5


Do przyozdobienia:

Figi lub inne owoce

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.