Zupa
Zupa gulaszowa z pęczakiem i ziemniakami
- Z mięsem
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Cebulę i czosnek posiekać. Papryki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę, włożyć do miski i obtoczyć w przyprawach (dwa rodzaje papryki i pieprz).
2
Zamontować mieszadło elastyczne. Do misy dodać 1 łyżkę tłuszczu, ustawić temperaturę na 120 stopni C., poczekać aż tłuszcz się rozgrzeje, dodać cebulę i przesmażyć 5 minut. Następnie dodać czosnek i paprykę i smażyć całość ok 5 minut (ustawić mieszanie na najmniejszą prędkość) , następnie dodać mięso i smażyć kolejne 10 minut, wlać wino, poczekać chwilę aż odparuje.
3
Dodać 2 litry wody, liść laurowy i ziele angielskie,przepłukany pęczak i marchewkę. Ustawić temperaturę na 100 stopni, opóźnienie mieszania na 9 a czas na 2 godziny, zamontować przykrywkę.
4
Po ok 1 godzinie dodać przecier pomidorowy. W razie potrzeby dolać wodę. Ziemniaki pokroić w kostkę i jak mięso już będzie miękki dorzucić ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Zupę dobrze posolić. Podawać z natką pietruszki.