• Ciasto snickers

Deser

Ciasto snickers

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- malakser

SKŁADNIKI:

600 g mąki pszennej
Cukier
2 jajka
300 g masła
Miód
2 łyżeczki sody
1 puszka masy krówkowej
1 litr mleka
3 budynie waniliowe
200 g orzechów włoskich

Przepis podstawowy

1

W malakserze z nożem z grubsza posiekać orzechy włoskie.

2

Na patelni rozpuścić 100g masła z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami miodu. Dołożyć orzechy i prażyć do momentu rozpuszczenia się cukru.

3

Z 600 g mąki, 100 g cukru, 2 jajek, 3 łyżek miodu, 2 łyżeczek sody i 200g masła zagnieść ciasto hakiem do ciasta.

4

Ciasto schłodzić w lodówce przez godzinę. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.

5

Ciasto rozdzielić na 3 części i rozwałkować między 3 wyłożone papierem do pieczenia blaszki.

6

Na jedną blaszkę na ciasto wyłożyć orzechy z miodem. Piec przez 12 minut każdą część.

7

Wystudzić po czym wyciągnąć z blaszek.

8

Z litra mleka, 6lyzek cukru i 3 budyni waniliowych ugotować budyń.

9

Do blaszki włożyć jeden blat ciasta. Wylać gorący budyń. Przykryć następnym blatem..

10

Na kolejny blacie rozsmarować masę krówkową. Przykryć ostatnim blatem z orzechami. Wystudzić. Schłodzić pręż całą noc.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.