• Bezglutenowe, brokułowe kluseczki jaglane z parmezanem

Danie główne

Bezglutenowe, brokułowe kluseczki jaglane z parmezanem

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

SKŁADNIKI:

400 gr ugotowanej kaszy jaglanej
150 gr ugotowanego brokuła
60 gr skrobi ziemniaczanej
40 gr mąki ryżowej + do podsypania
1/3 łyżeczki sproszkowanego czosnku
1/3 łyżeczki soli
Do podania
masło klarowane lub oliwa
ser parmezan
świeżo mielony pieprz

Przepis podstawowy

1

Ciepłą, świeżo ugotowaną kaszę jaglaną zmiksuj w blenderze kielichowym (prędkość: 4 czas: 30 sekund) wraz z brokułem na gładko.

Do masy dodaj sól, czosnek, porcję mąki i wymieszaj starannie.

Porcje ciasta wykładaj na dobrze podsypany mąką ryżową blat i uformuj kopytka lub okrągłe kluseczki.

Gotowe gotuj w osolonym wrzątku przez około 2 minuty od wypłynięcia. Podawaj z ulubionym tłuszczem. Posyp startym serem typu parmezan. Smacznego !

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.