Zupa
zupa gongbao
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do cięcia w "zapałki"
2.
Uruchom robot ustawiając prędkość 3, zetrzyj wszystkie wcześniej umyte i obrane warzywa
3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne
4.
Ustaw temperaturę misy robota na 170 st.C. Do misy wlej olej, dodaj rozgnieciony nożem czosnek oraz pancerze pozostałe po obraniu krewetek.
całość smaż 5 minut
5.
Do misy wlej wywar, oraz pokrojone w paski grzyby mun. Zmniejsz temperaturę do 110 st.C. gotuj 10 minut.
Z wywaru usuń pancerzyki. Dodaj pokrojone w "zapałki" warzywa, oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Gotuj 5 minut
6.
Do zupy dodaj krewetki przyprawy - w tym pokrojony w plasterki imbir oraz sok z limetki. Gotuj całość 4 minuty ustawiając temperaturę 98st.C.
7.
Zupę podawaj z makaronem lub kluseczkami kładzionymi