Zupa

zupa gongbao

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę do cięcia w "zapałki"

2.
Uruchom robot ustawiając prędkość 3, zetrzyj wszystkie wcześniej umyte i obrane warzywa

3.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne

4.
Ustaw temperaturę misy robota na 170 st.C. Do misy wlej olej, dodaj rozgnieciony nożem czosnek oraz pancerze pozostałe po obraniu krewetek.
całość smaż 5 minut

5.
Do misy wlej wywar, oraz pokrojone w paski grzyby mun. Zmniejsz temperaturę do 110 st.C. gotuj 10 minut.
Z wywaru usuń pancerzyki. Dodaj pokrojone w "zapałki" warzywa, oraz pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Gotuj 5 minut

6.
Do zupy dodaj krewetki przyprawy - w tym pokrojony w plasterki imbir oraz sok z limetki. Gotuj całość 4 minuty ustawiając temperaturę 98st.C.

7.
Zupę podawaj z makaronem lub kluseczkami kładzionymi

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

300 g piersi kurczaka
300 g świeżych czerwonych krewetek w pancerzach
2 łyżki mąki ziemniaczanej
100 ml sosu słodkiego chili
50 ml ciemnego sosu sojowego
2 marchewki
1 korzeń pietruszki
1/4 średniej wielkości selera
1/2 łyżeczki wasabi
1 cm świeżego imbiru
sok z 1 limetki
2 łyżki oleju arachidowego
szczypta curry
3 ząbki czosnku
300 ml wywaru jarzynowego
100 g prażonych orzechów nerkowca
3 grzybki mun

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.