Danie główne

Pierogi z twarogiem

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Unieś ramię robota, mąkę przesiej do misy robota, dodaj sól.

2.

Zamontuj hak do ciasta, który delikatnie wymiesza, a następnie wyrobi wspaniałe ciasto.
Ustaw prędkość na pozycję 3

3.

Masło połącz z wrzącą wodą,
teraz stopniowo bez pośpiechu wlewaj wodę z masłem do mąki

4.

Gdy cały płyn znajdzie się już w misie, dodaj żółtko i zaczekaj aż robot połączy wszystkie składniki zagniatając gładkie elastyczne ciasto, potrwa to około 2 minuty.

5.

Podnieś ramię robota, usuń hak do ciasta, wyciągnij ciasto z misy. Blat, lub stolnicę posyp mąką połóż kulę z ciasta i przykryj misą robota. Pozostaw na ok. 30 minut.

6.

Zamontuj wałkowarkę w przedniej części robota, ustaw ją w pozycję „0” z tak przygotowanego ciasta wycinaj koła.
Na środku każdego koła umieść nieco twarogu wymieszanego z serem zagnieć brzegi, gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.

Podawaj z kwaśną śmietaną i owocami

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- hak do ciasta

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

500 g mąki pszennej,
200 ml wrzącej wody,
1 żółtko,
25 g masła,
szczypta soli,
200 g twarogu,
50 g cukru / ksylitolu

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.