• Krewetki w sosie 1000 wysp
  • Krewetki w sosie 1000 wysp
  • Krewetki w sosie 1000 wysp

Przystawka

Krewetki w sosie 1000 wysp

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Ustaw temperaturę misy na 160°C. W środku umieść olej z mango oraz nieobrane krewetki, dodaj czosnek, chili, połowę pomidorków oraz natkę pietruszki posiekane z pomocą malaksera i tarczy „cienkie paski”.

2

Mieszaj z pomocą mieszadła uniwersalnego przez 2 minuty, dodaj połówki pomidorków cherry, mleko kokosowe oraz sok z cytryny, mieszaj jeszcze 1 minutę, zmniejszając temperaturę do 90°C. Podawaj gorące.

 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

krewetki tygrysie
9
pomidorki cherry
200 g
mleko kokosowe
100 ml
olej z mango
czosnek
3 ząbki
gałązka pietruszki
chili
2 cm
sok z cytryny
½ cytryny

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.