• Krewetki w sosie tajskim
  • Krewetki w sosie tajskim
  • Krewetki w sosie tajskim

Przystawka

Krewetki w sosie tajskim

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Zamontuj mieszadło uniwersalne i klips na misę, ustaw temperaturę na 120°C. 

2

Posiekaj natkę pietruszki, czosnek i chili. W środku misy umieść oliwę, zaczekaj 30 sekund, dodaj krewetki, czosnek, chili oraz pietruszkę.

3

Mieszaj przez 2 minuty, dodaj połówki pomidorków cherry, mleko kokosowe oraz sok z cytryny, mieszaj jeszcze 2 minuty.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

krewetki tygrysie
9
pomidorki cherry
200 g
mleko kokosowe
100 ml
oliwa
czosnek
3 ząbki
gałązka pietruszki
chili
2 cm
sok z cytryny
½ cytryny

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.