Przystawka

słodkie papryczki faszerowane wołowiną

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Kaszę gotuj przez 9 minut nastepnie pod przykryciem pozostaw jeszcze 3-4 minuty

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. wołowinę podziel na mniejsze części, umieśc w malakserze. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz 4. siekaj 2 minuty.

3.

Zmień noże na tarcze o grubych oczkach. Zetrzyj cebulę i czosnek.


4.

Mięso, cebulę z czosnkiem umieść w misie robota, dodaj ugotowaną kaszę, oraz przyprawy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając jeg prędość w pozycję 2. Wymieszaj całość tak by powstała jednolita masa

5.

Faszeruj papryki masą mięsno- kaszową. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. na 30 -40 minut

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło do przekładania

- malakser

SKŁADNIKI:

20 małych, słodkich, hiszpańskich papryczek
200 g wołowiny
200 g kaszy pęczak
sól
pieprz
papryka słodka
papryk ostra
czosnek mielony
3 szalotki
5 ząbków czosnku

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.