Przystawka
słodkie papryczki faszerowane wołowiną
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło do przekładania
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Kaszę gotuj przez 9 minut nastepnie pod przykryciem pozostaw jeszcze 3-4 minuty
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. wołowinę podziel na mniejsze części, umieśc w malakserze. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz 4. siekaj 2 minuty.
3.
Zmień noże na tarcze o grubych oczkach. Zetrzyj cebulę i czosnek.
4.
Mięso, cebulę z czosnkiem umieść w misie robota, dodaj ugotowaną kaszę, oraz przyprawy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło do przekładania. Uruchom robot ustawiając jeg prędość w pozycję 2. Wymieszaj całość tak by powstała jednolita masa
5.
Faszeruj papryki masą mięsno- kaszową. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C. na 30 -40 minut