Deser

Praliny naturalne

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.
Figi, daktyle oraz 50g kakao umieść w malaserze wyposażonym w noże do siekania. Malakser umeiść na ramieniu robota.
Uruchom robot ustawiając prędkość maksymalną. Blenduj 30-45 sekund.

2.
Orzechy umieść w młynku uniwesalnym, ten zamontuj na ramieniu robota. Siekaj orzechy przez około 1 minutę ustawiając prędkość pracy robota w pozycję 4.

3.

Z powstałej masy formuj kule, te obtaczaj odpowiednio w kakao, mące kokosowej lub orzechach.

4.
Tak powstałe praliny przechowuj w woreczku lnianym, papierowej torebce lub pos szklaną pokrywą

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- malakser

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

200 g suszonych fig
200 g świeżych daktyli premium
50 g kakao
dodatkowo:
20 g kakao
25 g mąki kokosowej
50 g orzechów mix

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.