Deser

Bezglutenowy sernik bez cukru

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o małych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3.
Ser twarogowy zmiel dwukrotnie.

2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", w misie robota umieść zmielony ser, mąki, ksylitol, roztopione i wystudzone masło, jaja oraz miąższ z dwóch lasek wanilii.

Całość mieszaj z prędkością 3-4 przez około 2 minuty.

3.
Masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stC.
! co ważne nie używaj termoobiegu a jedynie grzania góra - dół !
Piecz 40 - 45 minut do "suchego patycznka"

4.
Sernik jest lekki, niskokaloryczny i bardzo smaczny szczególnie dobre smakuje podany ze świezymi owocami

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

1 kg serka twarogowego
5 jaj
200 g masła
150 g ksylitolu / erytrolu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki migdałowej
2 laski wanilii

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.