Deser
Bezglutenowy sernik bez cukru
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o małych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3.
Ser twarogowy zmiel dwukrotnie.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K", w misie robota umieść zmielony ser, mąki, ksylitol, roztopione i wystudzone masło, jaja oraz miąższ z dwóch lasek wanilii.
Całość mieszaj z prędkością 3-4 przez około 2 minuty.
3.
Masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stC.
! co ważne nie używaj termoobiegu a jedynie grzania góra - dół !
Piecz 40 - 45 minut do "suchego patycznka"
4.
Sernik jest lekki, niskokaloryczny i bardzo smaczny szczególnie dobre smakuje podany ze świezymi owocami