• Crostata z dżemem

Deser

Crostata z dżemem

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

125 g miękkiego masła
100 g cukru drobnego
1 jajko
300 g mąki krupczatki
cukier waniliowy
szczypta soli
8 g proszku do pieczenia
400 g dżemu pomarańczowego lub konfitury brzoskwiniowej

Przepis podstawowy

1

Zagnieść wszystkie składniki razem za pomocą mieszadła K zamontowanego w ramienu robota.

2

Włożyć ciasto do zamrażalnika.

3

Podzielić ciasto na dwie części.

4

Rozwałkować jedną część ciasta i przełożyć do formy (okrągłej blaszki).

5

Położyć dżem lub konfiturę.

6

Rozwałkować i położyć na wierzch ciasto (można położyć w paski lub na całość).

7

Nagrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

8

Piec 25 minut w 200 stopniach Celsjusza.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.