• Pieczeń wielkanocna
  • Pieczeń wielkanocna

Przystawka

Pieczeń wielkanocna

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- malakser

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

500 g mięsa wołowego
500 g mięsa wieprzowego
500 g białej kiełbasy
5-6 pieczarek
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka kminku
5 ząbków czosnku
3 cebule
3 jajka
3 łyżki masła
1 łyżka soli

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o grubych oczkach. 

Wołowine i wieprzowinę podziel na mniejsze części, następnie umieść w maszynce do mielenia mięsa, uruchom robot ustawiając predkość 2. 

2. 

 

Zdemontuj maszynkę. Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść podzielona na części cebulę oraz czosnek. Siekaj 30 sekund z predkością 4, odstaw. W malakserze umieść pieczarki. Siekaj 10 sekund z prędkością 3

3.

Cebulę i czosnek przesmaż krótko na maśle, dodaj pieczarki. Wraz z mięsem i przyprawami przełóż do misy robota. W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Wbij jaja i mieszaj całość około 2 minut z prędkością 3, odstaw. 

4.

Białą kiełbasę pokrój w dużej wielkości słupki 

5.

Blaszkę do keksa wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Umieść w niej część mięsa, następnie dodaj kiełbasę i przykryj pozostałą częścią mięsa. 

6.

Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.