Przystawka
Pieczeń wielkanocna
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o grubych oczkach.
Wołowine i wieprzowinę podziel na mniejsze części, następnie umieść w maszynce do mielenia mięsa, uruchom robot ustawiając predkość 2.
2.
Zdemontuj maszynkę. Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść podzielona na części cebulę oraz czosnek. Siekaj 30 sekund z predkością 4, odstaw. W malakserze umieść pieczarki. Siekaj 10 sekund z prędkością 3
3.
Cebulę i czosnek przesmaż krótko na maśle, dodaj pieczarki. Wraz z mięsem i przyprawami przełóż do misy robota. W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K". Wbij jaja i mieszaj całość około 2 minut z prędkością 3, odstaw.
4.
Białą kiełbasę pokrój w dużej wielkości słupki
5.
Blaszkę do keksa wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Umieść w niej część mięsa, następnie dodaj kiełbasę i przykryj pozostałą częścią mięsa.
6.
Piecz 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.