• Zupa ogórkowa
  • Zupa ogórkowa
  • Zupa ogórkowa

Zupa

Zupa ogórkowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Ogórki zetrzyj w malakserze wyposażonym w tarczę „drobne paski”.

2

Ustaw temperaturę misy robota na 110°C.

3

Przesmaż posiekane ogórki, dodaj cebulę, paprykę i natkę posiekane w malakserze wyposażonym w noże.

4

Gotuj przez 4 minuty z użyciem mieszadła uniwersalnego. Następnie dolej wodę oraz dodaj ziemniaki pokrojone w ćwiartki. Gotuj 10 minut, na koniec wlej sok z ogórków. Gotuj jeszcze 1 minutę i podawaj z łyżką gęstej śmietany.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

ogórki kiszone
500 g
woda z ogórków
500 ml
woda
300 ml
ziemniaki
500 g
cebula
2
papryka
1
czosnek
2 ząbki
gałązka natki pietruszki

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.