• Tort marchewkowy z orzechami
  • Tort marchewkowy z orzechami
  • Tort marchewkowy z orzechami

Deser

Tort marchewkowy z orzechami

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, zetrzyj wcześniej umytą i obraną marchewkę oraz brzoskwinie pozbawione pestek

2.

W raienu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy rbota wbij białka jaj, dodaj szczyptę soli. Ubij na sztywno, ustawiając robot na prędkość maksymalną. Pianę przełóż do odsobnej miski.

3. 

W ramienu robota zamontuj mieszadło K, do misy wsyp startą marchew, brzoskwinie, mąkę przyprawy oraz wszystkie pozostałe składniki ciasta, w tym żółtka. Mieszaj z predkością 2 przez 1 minutę. nastepnie wyjmij misę, dodaj białka i delikatnie połącz w całość

4.

Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C. 

5.

Wystudzone ciasto udekoruj polewą z gorzkiej czekolady oraz owocami 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

250 g marchewki
200 g ksylitolu
200 ml oleju roślinnego
100 g kruszonych orzechów
50 g żurawiny suszonej
150 g brzoskwiń (mogą być z puszki)
200 g mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka przyprawy do piernika

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.