Deser
Tort marchewkowy z orzechami
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o dużych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, zetrzyj wcześniej umytą i obraną marchewkę oraz brzoskwinie pozbawione pestek
2.
W raienu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy rbota wbij białka jaj, dodaj szczyptę soli. Ubij na sztywno, ustawiając robot na prędkość maksymalną. Pianę przełóż do odsobnej miski.
3.
W ramienu robota zamontuj mieszadło K, do misy wsyp startą marchew, brzoskwinie, mąkę przyprawy oraz wszystkie pozostałe składniki ciasta, w tym żółtka. Mieszaj z predkością 2 przez 1 minutę. nastepnie wyjmij misę, dodaj białka i delikatnie połącz w całość
4.
Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C.
5.
Wystudzone ciasto udekoruj polewą z gorzkiej czekolady oraz owocami