Danie główne
Boczniaki po azjatycku
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- szatkownica roto
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość w pozycję "3" zetrzyj paprykę, wcześniej umyta i obraną marchewkę oraz seler i czosnek.
2.
W misie robota umieść olej kokosowy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne.Ustaw temperaturę misy na 170 stopni C. Uruchom robot ustawiając prędkość minimalną.
Gdy olej będzie gorący wrzuć pokrojony w dużą kostkę boczek, przesmaż 3-4 minuty poczym wyjmij i odstaw.
3.
Na pozostały olej wrzuć boczniki. Uruchom robot ustawiając prędkość minimalną. Smaż boczniaki 2-3 minuty. Wyjmij i odstaw.
4.
Jesli to konieczne dodaj do misy nieco oleju. Wrzuć starte warzywa oraz przyprawy, liście i trawę cytrynową. Smaż 3 minuty
5.
Do warzyw dodaj boczniaki, mleko kokosowe i boczek. Duś 5 minut
6.
Podawaj z ryżem lub makaronem