Przystawka
Mini calzone z mozzarellą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło K, w misie robota umieść drożdże, cukier oraz ciepłą wodę i 3-4 łyżki mąki, krótko wymieszaj, pozostaw na 20 minut
2.
Do zaczynu drożdżowego dodaj mąką. W ramieniu robota zamontuj hak do ciasta. Ustaw prędkość pracy robota w pozycję 2, mieszaj 1 minutę. Pozostaw na 30 minut.
3.
Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 4. Mieszaj ciasto 8 - 10 minut. Pozostaw w ciepłym miejscu na 1 godzinę. Ciasto będzie gotowe gdy podwoi swoją objętość.
4.
Z pomidorów czosnki i bazyli przygotuj sos. Wszystkie składniki umieść w blenderze kielichowym, miksuj 30 sekund, dopraw solą
5.
Ciasto rozwałkuj, następnie wytnij koła, na brzegu każdegu umieść nieco mozzarelli, połącz brzegi (jak pierożki) umieść na blaszce.
6.
Piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st C