• Ciasteczka owsiane
  • Ciasteczka owsiane
  • Ciasteczka owsiane
  • Ciasteczka owsiane

Deser

Ciasteczka owsiane

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

120 g masła
200 g płatków owsianych
2 jajka
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki pszennej
4 łyżki ksylitolu
1 łyżeczka sody oczyszczonej

Przepis podstawowy

1. 

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne

2.

W misie robota umieśc masło. Ustaw temperaturę misy na 85 stopni C., uruchom robot ustawiając prędkość minimalną.

3.

Gdy masło się rozpuści dodaj do niego płatki oraz połączone w osobnej miseczce składniki: mąki, ksylitol oraz sodę.

4.

Masę mieszaj przez około 2 minuty. Nastepnie odstaw na 1 g w chłodniejsze miejsce.

5.

Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.

6.

Za każdym razem, nabierz łyżkę stołową masy i nałóż na blaszkę formując ciasteczka. Piecz przez 15-20 minut na złoty kolor.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.