Danie główne
Kotleciki twarogowo - ziemniaczane a'la ruskie
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- maszynka do mielenia mięsa
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Ziemniaki ugotuj (nie obierając)
2.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa z sitem o dużyh oczkach.
Uruchom robot ustawiając prędkość 2.
3.
Zmiel ziemniaki poczym pozostaw je do całkowitego wystudzenia w osobnej misce.
Teraz zmiel twaróg i również go odstaw.
4.
Cebulę i czosnek obierz. Zmiel w maszynce uruchamiając robot na predkość 2.
5
Podsmaż cebulę i czosnek na 2 łyżkach oleju do zrumienienia.
6.
Cebulę przełóż do misy robota, dodaj ziemniaki, 1 jajko oraz twaróg i wszystkie przyprawy.
7.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K" uruchom robot ustawiając prędkość 2-3.
8.
Mieszaj całość około 1 minuty, pod koniec dodaj 1-2 łyżki bułki tartej.
9.
Uformuj kotlety, obtocz każdy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
10.
Smaż około 2 minut z każdej strony.