• Kotleciki twarogowo - ziemniaczane a'la ruskie
  • Kotleciki twarogowo - ziemniaczane a'la ruskie

Danie główne

Kotleciki twarogowo - ziemniaczane a'la ruskie

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków
2 cebule
200ml oleju roślinnego
3 ząbki czosnku
szczypta majeranku
250 g twarogu
2 jajka
sól,
pieprz
pół szklanki bułki tartej

Przepis podstawowy

1.

Ziemniaki ugotuj (nie obierając)

2.

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa z sitem o dużyh oczkach.
Uruchom robot ustawiając prędkość 2.

3.

Zmiel ziemniaki poczym pozostaw je do całkowitego wystudzenia w osobnej misce.
Teraz zmiel twaróg i również go odstaw.

4.

Cebulę i czosnek obierz. Zmiel w maszynce uruchamiając robot na predkość 2.

5

Podsmaż cebulę i czosnek na 2 łyżkach oleju do zrumienienia.

6.

Cebulę przełóż do misy robota, dodaj ziemniaki, 1 jajko oraz twaróg i wszystkie przyprawy.

7.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K" uruchom robot ustawiając prędkość 2-3.

8.

Mieszaj całość około 1 minuty, pod koniec dodaj 1-2 łyżki bułki tartej.

9.

Uformuj kotlety, obtocz każdy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

10.

Smaż około 2 minut z każdej strony.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.