• Tort naleśnikowy z masą z mascarpone
  • Tort naleśnikowy z masą z mascarpone

Danie główne

Tort naleśnikowy z masą z mascarpone

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

200 g mąki
100 ml wody gazowanej
1 jajko
2 żółtka
2 łyżki kakao
szczypta soli
200 g mascarpone
1 pomarańcza
1 cytryna
70-80 g cukru pudru

Przepis podstawowy

1.

jajko, kakao, modę gazowaną oraz mąkę umieśc w misie robota.

2.

Na ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, mieszaj całość przez 40 sekund. Odstaw na 30 minut

3.

Umyj i osusz misę robota. Umieść w niej serek mascarpone 2 żółtka oraz cukier puder. Uruchom robot ustawiając predkość 3, mieszaj całość około 1 minuty. Wstaw do lodówki na 2-3 h

4.

Gdy ciasto naleśnikowe uzyska odpowiednią strukturę usmaż z niego 12-15 naleśników 

5.

Na ramieniu robotowa zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając predkość 2, z pomarańczy i cytyn wyciśnij sok.

6. 

 

Po usmażeniu, skrop naleśniki sokiem cytrusowym i odstaw do wystygnięcia.

7.

Naleśniki przekładaj masą mascarpone tak by powstał torcik (dla ułatwienia możesz wspomóc się tortownicą) 

Gotowy torcik umieść w lodówce na 3-4 h. Podawaj po całkowitym stężeniu masy mascarpone

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.