Danie główne
Tort naleśnikowy z masą z mascarpone
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
jajko, kakao, modę gazowaną oraz mąkę umieśc w misie robota.
2.
Na ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając prędkość 3, mieszaj całość przez 40 sekund. Odstaw na 30 minut
3.
Umyj i osusz misę robota. Umieść w niej serek mascarpone 2 żółtka oraz cukier puder. Uruchom robot ustawiając predkość 3, mieszaj całość około 1 minuty. Wstaw do lodówki na 2-3 h
4.
Gdy ciasto naleśnikowe uzyska odpowiednią strukturę usmaż z niego 12-15 naleśników
5.
Na ramieniu robotowa zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając predkość 2, z pomarańczy i cytyn wyciśnij sok.
6.
Po usmażeniu, skrop naleśniki sokiem cytrusowym i odstaw do wystygnięcia.
7.
Naleśniki przekładaj masą mascarpone tak by powstał torcik (dla ułatwienia możesz wspomóc się tortownicą)
Gotowy torcik umieść w lodówce na 3-4 h. Podawaj po całkowitym stężeniu masy mascarpone