Danie główne
Ziemniaki faszerowane
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- maszynka do mielenia mięsa
- szatkownica roto
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Ziemniaki ugotuj w skorupkach, odcedżi osusz. Pozostaw do wystygnięcia.
2.
Każda bulwę przekrój i z pomoca łyżki wydrąż środek. Miąższ przełóż do misy robota.
3.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sito o średknich oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość 2, zmiel mięso jednokrotnie i przełóż je do misy robota. Nastęnie zmiel twaróg i również u mieść go w misie.
4.
Cebulę i czosnek umieść w malakserze wyposażonym w noże do siekania. Malakser zamontuj na ramieniu robota. Uruchom robot ustawiając prędkość 3. Siekaj 30 sekund.
5.
Cebulę i czosnek przesmaż na oleju, następnie dodaj do ziemniaków
6.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło "K" uruchom robot ustawiając prędkość pracy w poz 2. Podczas mieszania ziemniaków twarogu i miesa dodaj wszystkie przyprawy oraz posiekany koperek i jajka.
7.
Tak powstałą masą wypełniaj wydrążone skorupki ziemniaczane.
8.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopi C., wstaw do niego ziemniaczki poczym zmniejsz temperaturę do 180 stpni C. i zapiekaj całość 35-40 minut