Przystawka
Domowa pieczeń z karkówki na kanapkę
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- malakser
- maszynka do mielenia mięsa
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Cebulę posiekać w malakserze a następnie podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.
2
Karkówkę pokroić na małe kawałki a następne zmielić w maszynce do mielenia mięsa na największych oczkach bezpośrednio do misy robota.
3
Zamontować mieszadło elastyczne. Do mięsa znajdującego się w misie dodać wszystkie składniki oprócz papryki ostrej i kminku. Uruchomić mieszanie. Mieszać do czasu połączenia się składników i wchłonięcia całej wody.
4
Formę do pieczenia o wymiarach 30x10 cm lub mniejszą wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej masę mięsną i wyrównać.
5
Wierzch posypać lekko papryką ostrą oraz kminkiem.
6
Piec około godziny w 180 stopniach C.
7
Zostawić w formie do wystudzenia. Przed krojeniem zostawić na lodówce na kilka godzin.
8
Zajadać z chlebem i ze smakiem.