• Sos bolognese
  • Sos bolognese
  • Sos bolognese

Danie główne

Sos bolognese

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Mięso wołowe zmiel z użyciem maszynki oraz sita o grubych oczkach.

2

Ustaw temperaturę misy na 170°C, wlej olej oraz dodaj mięso. Uruchom robot wyposażony w mieszadło uniwersalne na prędkość minimalną.

3

Smaż mięso przez 2 minuty, następnie dodaj pokrojone w ćwiartki pomidory malinowe, posiekaną cebulę, paprykę oraz czosnek i nieodsączone pomidorki pelati.

4

Gotuj zmniejszając temperaturę misy do 110°C przez 5 minut. 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

rostbef
300 g
pomidory malinowe
2 (spore)
cebula
1
czosnek
3 ząbki
pomidory pelati
1 puszka
mała papryka
1
olej
100 ml

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.