Danie główne
Smażone bakłażany z wędzonym tofu.
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Pokroić bakłażany w 2cm plastry,delikatnie oprószyć je solą i odstawić na 10min aż puszczą sok.
2
W tym czasie pokroić tofu i podssmażyć na łyżce oleju, na złoty kolor. Usmażone tofu wyjąć z misy gotującego kenwooda.
3
Wlać do misy pozostałą część oleju i usmażyć cebule.
4
Gdy bakłażany są gotowe, wytrzeć nadmiar wody ręcznikiem kuchennym. Następnie pokroić plastry bakłażana na 1cm paski. Tak przygotowane bakłażany przelożyć do misy w której jest cebula i smażyć do miękkości dodając sos sojowy, płatki chilli, pieprz, syrop z agawy. Pod koniec smażenia dodać wcześniej przygotowane tofu i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki.
5
Podawać z ugotowanym według przepisu na opakowaniu makaronem ryżowym lub kaszą bulgur.