• Ciastka pieguski

Deser

Ciastka pieguski

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

• kostka miękkiego masła
• 1/2 szklanki cukru
• 1 jajko
• 1,5 szkl. mąki gryczanej
• 0,5 szkl. mąki kukurydzianej
• 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
• szczypta łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki sody
• 1 tabliczka gorzkiej czekolady
• 1/2 szklanki bakalii (dałam posiekane orzechy włoskie i rodzynki)

Przepis podstawowy

1

Do misy robota włóż masło. Dosyp 0,5 szklanki cukru i utrzyj je używając mieszadła K.

2

Dodaj mąki wymieszane z solą i sodą. Wymieszaj mieszadłem.

3

Dodaj posiekaną gorzką czekoladę i bakalie.

4

Z ciasta twórz małe kulki i układaj je na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia.

5

Piecz ok. 12 minut w 180 stopniach.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.