Deser
Mini serniczki z białą czekoladą i musem mango
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- blender
- malakser
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
W malakserze wyposażonym w noże do siekania rozdrób ciastka (prędkość 3 czas: 30 sekund), dodaj roztopione masło. Przełóż na dno pucharków delikatnie przyciskając. Wstaw do lodówki
2
Roztop czekoladę w wodnej kąpieli, wystudź.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę, ubij śmietanę, zacznij od prędkości 4, przechodząc do max. Dodaj do wystudzonej czekolady
3
Zmień końcówkę robota na mieszadło elastyczne, utrzyj zmielony wcześniej twaróg z jogurtem oraz wanilią na średnich obrotach(3). Zmniejsz obroty do min. powoli dodawaj ubitą śmietanę
4
Wyłóż do pucharków i ponownie włóż do lodówki. Przygotuj mus. W 3 łyżkach gorącej, ale nie wrzącej wody rozpuść żelatynę i odstaw.
Na ramieniu robota zamontuj blender kielichowy, ustawiając prędkośc 3 zblenduj mango na gładkie puree z dodatkiem soku cytryny. Zagotuj mango, zmniejsz ogień, dodaj żelatynę, cały czas mieszając. Odstaw z ognia. Gdy mus ostygnie polej wierzch serniczków. Można podawać z granatem