Danie główne
Ratatouille
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Bakłażana pokroić w plastry, każdy plaser posolić z obu stron i odstawić na 30 minut, po czym wytrzeć każdy plaster z wody i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać. Cukinię pokroić w półplasterki , paprykę w kawałki.
2
W misie zamontować mieszadło ustawić temperaturę na 140 stopni, prędkość mieszania na strzałkę i dodać cebulę z czosnkiem, smażyć przez 2 minuty. Dodać pozostałe warzywa i smażyć 10 minut. Dodać pomidory i bazylie. Temperaturę obniżyć na 95 stopni, opóźnienie mieszania na 8 a czas na 30 minut. Doprawić solą pieprzem, cukrem i octem na koniec.