• Keks z ciecierzycy
  • Keks z ciecierzycy
  • Keks z ciecierzycy

Deser

Keks z ciecierzycy

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Za pomocą mieszadła "K" rozgnieć ciecierzycę oraz orzechy, dodaj ksylitol, jajka, whisky, sok z cytryny, proszek do pieczenia i sól. Mieszaj 1 minutę z prędkością minimalną. Ustaw temperaturę misy na 40°C, mieszaj ciasto 2 minuty.

2

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż na nią ciepłe ciasto. Piecz 25 minut.

3

Po wystudzeniu schładzaj 2h w lodówce.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

ciecierzyca z puszki
240 g
ksylitol
100 g
proszek do pieczenia
10 g
sól
2 g
orzeszki
200 g
jajka
2
olej
50 ml
sok z cytryny
whisky
50 ml

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.