Deser
Slodkie kieszonki
- Wege
- Średni
- Powyżej 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- hak do ciasta
- młynek uniwersalny
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Drożdże zmieszać ze śmietaną i miodem - odstawić na 15 minut Kaszę jaglaną zmielić na mąkę za pomocą młynka / przystawki Kenwood
2
Zmieszać mąkę i powstałą mąkę jaglaną. Sól, jaja, masło i wyrośnięty zaczyn drożdżowy wymieszać w robocie hakiem. Ciasto powinno mieć konsystencję jak na kopytka.
3
Włożyć ciasto do lodówki na 15 minut. Po wyjęciu rozwałkować placuszki wielkości talerza , ciąć na 4 części. Na każdej ułożyć łyżeczkę powideł śliwkowych i zwinąć w rogalik.
4
Piec 40 minut w 140 stopniach Celsjusza.