• Krem z malinówek z malinami i fasolą
  • Krem z malinówek z malinami i fasolą

Zupa

Krem z malinówek z malinami i fasolą

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- malakser

SKŁADNIKI:

1 kg pomidorów malinowych
200 g cebuli
100 g masła
2 ząbki czosnku
200 g malin
50 g cukru lub zamiennika
1 pęczek włoszczyzny
200 g fasoli gotowanej
0,25 l wody
0,25 l białego wytrawnego wina

Przepis podstawowy

1.

Malakser wyposażony w tarczę o duzych oczkach umieść na ramieniu robota. Włoszczyznę zetrzyj w malakserze, następnie umieść w misie robota wraz z czosnkiem oraz oliwą. Ustaw temperaturę misy na 160 st. C. oraz prędkość na minium. Smaż warzywa przez 10 minut nastepnie zalej wodą i białym winem. Zmniejsz temperaturę do 100 st.C. i gotuj całośc przez kolejne 20 minut. Wywar przelej do osobnego naczynia.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne i mieszadło uniwersalne. Pomidory przekrój na połówki, umieśc wraz z masłem i przekrojoną na pół cebulą w misie robota. Uruchom robot, ustawiając prędkość na minimum oraz temperature na 110 st.C. smaż pomidory z cebulą przez 15 minut

3.

Pomidory, cebulę oraz maliny umieść w blenderze. Ten zamontuj na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkość 3 blenduj całość przez 2 minuty. Ponownie przelej do misy robota.

4.

Zblendwaną masę zalej przecedzonym wywarem, gotuj 15 minut ustawiając temperaturę misy na 110 st.C., prędkość robota ustaw w pozycję minimum.

5.

Krem podawaj z gotowaną fasolą. Możesz wzbogacić go odrobiną gęstej śmietany.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.