Zupa
Krem z malinówek z malinami i fasolą
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Malakser wyposażony w tarczę o duzych oczkach umieść na ramieniu robota. Włoszczyznę zetrzyj w malakserze, następnie umieść w misie robota wraz z czosnkiem oraz oliwą. Ustaw temperaturę misy na 160 st. C. oraz prędkość na minium. Smaż warzywa przez 10 minut nastepnie zalej wodą i białym winem. Zmniejsz temperaturę do 100 st.C. i gotuj całośc przez kolejne 20 minut. Wywar przelej do osobnego naczynia.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne i mieszadło uniwersalne. Pomidory przekrój na połówki, umieśc wraz z masłem i przekrojoną na pół cebulą w misie robota. Uruchom robot, ustawiając prędkość na minimum oraz temperature na 110 st.C. smaż pomidory z cebulą przez 15 minut
3.
Pomidory, cebulę oraz maliny umieść w blenderze. Ten zamontuj na ramieniu robota, uruchom robot ustawiając prędkość 3 blenduj całość przez 2 minuty. Ponownie przelej do misy robota.
4.
Zblendwaną masę zalej przecedzonym wywarem, gotuj 15 minut ustawiając temperaturę misy na 110 st.C., prędkość robota ustaw w pozycję minimum.
5.
Krem podawaj z gotowaną fasolą. Możesz wzbogacić go odrobiną gęstej śmietany.