Danie główne
Udka faszerowane pastą z boczkiem i pistacjami
- Z mięsem
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- maszynka do mielenia mięsa
- młynek uniwersalny
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sitko o grubych oczkach. Uruchom robot, ustawiaąc prędkość 2. Zmiel dokładnie boczek wędzony oraz pistacje i pieczarki.
2.
Młynek uniwersalny wypełnij przyprawami. Umieść na ramieniu robota, następnie uruchom robot ustawiając prędkość 4. Po 30 sekundach przyprawa będzie idealnie miałka.
3.
Z udek usuń kości (wyluzuj je) obsyp dokładnie z zewnątrz i w środku przygotowaną przyprawą, nadziewaj każde udko przygotowaną wcześniej pastą.
4.
Udka umieść w piekarnikunagrzanym do 180 st.C. piecz 40 minut