• Udka faszerowane pastą z boczkiem i pistacjami

Danie główne

Udka faszerowane pastą z boczkiem i pistacjami

  • Z mięsem
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- blender

- maszynka do mielenia mięsa

- młynek uniwersalny

SKŁADNIKI:

6 dużych udek z kurczaka
200 g pistacji
200 g boczku wędzonego
200 g pieczarek
1/2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki czosnku suszonego
1/2 łyżeczki oregano
1/4 łyżeczki kozieradki
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
5-6 ziarenek ziela angielskiego
szczypta soli i pieprzu

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj maszynkę do mielenia mięsa wyposażoną w sitko o grubych oczkach. Uruchom robot, ustawiaąc prędkość 2. Zmiel dokładnie boczek wędzony oraz pistacje i pieczarki. 

2.

Młynek uniwersalny wypełnij przyprawami. Umieść na ramieniu robota, następnie uruchom robot ustawiając prędkość 4. Po 30 sekundach przyprawa będzie idealnie miałka.

3.

Z udek usuń kości (wyluzuj je) obsyp dokładnie z zewnątrz i w środku przygotowaną przyprawą, nadziewaj każde udko przygotowaną wcześniej pastą.

4.

Udka umieść w piekarnikunagrzanym do 180 st.C. piecz 40 minut 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.