Zupa

Zupa dyniowo-pomarańczowa

  • Wege
  • Łatwy
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

- wyciskarka do cytrusów

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

1 kg dyni
pęczek włoszczyzny
pieprz sól
szczypta imbiru
szczypta curry
3 dojrzałe pomarańcze
0,5 litra wody

Przepis podstawowy

1.

Na ramieniu robota zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając prędkość 1, z pomoca wyciskarki pozyckaj sok z pomarańczy.

2.

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarcze do cięcia o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając predkość 2, zetrzyj wczesniej umyta włoszczyznę. Jarzyny przełóż do misy robota.

3.

Dynię obierz, zetrzyj w malakserze korzytsając z tej samej tarczy co wcześniej, piórka przełóż do misy z jarzynami.

4.

Do misy dodaj również 3- 4łyżki oleju.

5.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw prędkość pracy robota na minimum, temperaturę misy na 140 st.C., smaż całość przez 20 minut.

6.

Warzywa posól, dopraw pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Zalej wodą. Duś przez kolejne 15 minut zmniejszając temperaturę do 110 st.C.

7.

Całość dopraw sokiem pomarańczowym. Gotuj jeszcze 2 minuty. Podawaj gorące

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.