Zupa
Zupa dyniowo-pomarańczowa
- Wege
- Łatwy
- Powyżej 60 min
- $$
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
- wyciskarka do cytrusów
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając prędkość 1, z pomoca wyciskarki pozyckaj sok z pomarańczy.
2.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarcze do cięcia o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając predkość 2, zetrzyj wczesniej umyta włoszczyznę. Jarzyny przełóż do misy robota.
3.
Dynię obierz, zetrzyj w malakserze korzytsając z tej samej tarczy co wcześniej, piórka przełóż do misy z jarzynami.
4.
Do misy dodaj również 3- 4łyżki oleju.
5.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. Ustaw prędkość pracy robota na minimum, temperaturę misy na 140 st.C., smaż całość przez 20 minut.
6.
Warzywa posól, dopraw pieprzem oraz pozostałymi przyprawami. Zalej wodą. Duś przez kolejne 15 minut zmniejszając temperaturę do 110 st.C.
7.
Całość dopraw sokiem pomarańczowym. Gotuj jeszcze 2 minuty. Podawaj gorące