• Bouef strogonow
  • Bouef strogonow
  • Bouef strogonow

Danie główne

Bouef strogonow

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Ustaw temperaturę misy robota na 170°C, rozpuść masło, dodaj wołowinę i smaż 10 minut z użyciem mieszadła uniwersalnego (prędkość minimalna).

2

Dodaj pokrojone z użyciem szatkownicy papryki oraz pieczarki (gdy są małe możesz dodać w całości),  smaż kolejne 10 minut.

3

Dodaj paprykę konserwową, żołądkową gorzką oraz pomidory pelati. Smaż 3 minuty, dopraw przyprawami i solą. Gotuj jeszcze 10 minut zmniejszając temperaturę do 100°C.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- szatkownica

SKŁADNIKI:

wołowina gulaszowa
500 g
pieczarki
500 g
papryka czerwona
300 g
papryka konserwowa
200 g
masło
50 g
pomidory pelati
200 g
żołądkowa gorzka
100 ml
papryka słodka
10 g
kminek
10 g
czosnek mielony
10 g

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.