Zupa
Krem z soczewicy z kurczakiem i pieczoną papryką
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Soczewicę wraz z bulionem umieść w blenderze, uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję 3. Blenduj całość przez 2 minuty. Odstaw
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz uniwersalne. Do misy robota wlej oliwę, ustaw temperaturę misy na 170 st.C. W misie robta umieść nieobrany, lekko gnieciony czosnek oraz rozmaryn. Uruchom robot, ustawiając prędkość pracy robota w pozycję minimum. Po 2 minutach wyjmij ostrożnie rzmaryn i czosnek
3.
Papryki podziel na 4 części każdą, umieść je w misie robota i pozwól by lekko się przysmażyły, następniej wyjmij je przełóż do naczynia, naczynie przykryj folią spożywczą i pozostaw na kilka chwil. Następnie postaraj się usunąć skórę z papryki.
4.
Filet drobiowy oprusz solą i pieprzem, podziel na części i przesmaż w tym samym oleju, na którym smażona była papryka. Mięso smaż 6 minut.
5.
Do mięsa dodaj zblendowaną soczewicę. Zmniejsz temperaturę misy do 100 st.C., gotuj całość 15 minut. Przed podaniem ponownie dopraw.