• Polędwiczki wieprzowe po cygańsku
  • Polędwiczki wieprzowe po cygańsku
  • Polędwiczki wieprzowe po cygańsku

Danie główne

Polędwiczki wieprzowe po cygańsku

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Polędwiczkę pokrój w medaliony, oprósz solą, obtocz w mące.

2

Rozgrzej misę robota do temp 160°C, rozpuść olej kokosowy, usmaż na nim polędwiczki używając mieszadła uniwersalnego ustawionego na prędkość minimalną, smaż przez 3 minuty.

3

Dodaj oczyszczone kurki, jagermeistra, mleko kokosowe i duś 10 minut w temp 120°C, dopraw i podawaj na sałatach 

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

SKŁADNIKI:

polędwiczki wieprzowe
350 g
jagermeister
200 ml
kurki
250 g
mleko kokosowe
200 ml
olej kokosowy
50 g
mąka
20 g
sól
pieprz
mix sałat

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.