Danie główne
Placuszki z buraka i sera feta
- Wege
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
Buraki umyj, ugotuj, obierz. Na ramienu robota zamonuj malakser z tarczą o drobnych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość "3" zetrzyj ostrożni buraki.
2
Przełóż starte buraki do misy. W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne. Do misy wruć mąkę, jajko, rozgniecione i obrane ząbki czosnku, ser feta i przyprawy- wszystko mieszaj przez około 2 minuty
3
Z powstałej masy uformuj placuszki, obtocz w bułce tartej i przełóż na patelnie z rozgrzaną małą ilością oleju rzepakowego
4
Smaż po 3-4 minuty z każdej strony
5
Nałóż placuszki na talerz. Podawaj na sałacie z dipem jako danie główne lub dodatek do mięs.