• Krem z masła orzechowego i musem z malin

Deser

Krem z masła orzechowego i musem z malin

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

150 g masła orzechowego
100ml śmietanki 30%
250g serka mascarpone
90g masy kajmakowej
400g mrożonych malin
Łyżka mąki ziemniaczanej
Cukier waniliowy
( opcjonalnie : kilka biszkoptów do dekoracji)

Przepis podstawowy

1

Wszystkie składniki razem wymieszać. Kiedy składniki się połączą a krem będzie gładki, przełożyć do szklanek/ pucharków / słoiczków lub salaterek.

2

Maliny zagotować z cukrem waniliowym. Mąke ziemniaczaną wymieszać z 3 łyzkami zimnej wody, następnie dodać do malin, gotować przez minute mieszając. Zdjąć z ognia wystudzic i zblendować na gładką mase. Nastepnie wylożyć na krem. Deser można udekorować biszkoptem moczonym w kawie, owocami lub orzeszkami ziemnymi.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.