• Krem orzechowy z musem malinowym

Deser

Krem orzechowy z musem malinowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- blender

SKŁADNIKI:

150 g masła orzechowego
100 ml śmietany 30 %
90 g masy kajmakowej
250 g serka mascarpone
400 g malin (mogą być mrożone)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 łyżki wody
Opcjonalnie do dekoracji: biszkopty, orzeszki ziemne, borówki

Przepis podstawowy

1

Masło orzechowe, śmietanę, masę kajmakową, i serek mascarpone, miksujemy na gładką puszystą masę. Po wymieszaniu przekładamy do salaterek lub szklanek.

2

Maliny zagotować w garnku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z zimną wodą i dodać do malin, chwilę zagotować ciągle mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie chłodna zblendować i wyłożyć na krem. Całość można udekorować biszkoptem, orzeszkami ziemnymi i borówkami.

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.