Danie główne
Placki inaczej
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- blender
- maszynka do mielenia mięsa
- kostkarka
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
obrać i umyć wszystkie warzywa.
2
Umyte i pokrojone w kawałki mięso zmielić, odpowiednią przystawką do miksera, i podsmażyć.
3
W czasie kiedy mięso się smaży, zmienić nakładkę, po kostkować warzywa i dodać je do zrumienionego mięsa. przykryć i dusić przez 20 minut.
4
Do mięsa i warzyw dodać pomidory z puszki (można najpierw je odgotować jeśli ktoś woli zwarty sos). Zagotować i doprawić do smaku.
5
kiedy w sosie łączą sie smaki wkładamy do blendera obrane i pokrojone ziemniaki, jajka, mąkę oraz sól i blendujemy około 1-2 minuty.
6
Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy duże, trochę grubsze, placki a złoty kolor. Należy pamiętać, ze im grubsze, tym dłużnej muszą się smażyć.
7
Na talerz wykładamy placek, na połowę nakładamy gotowy sos i składamy na pół.