Deser
Letnia kakaowo- owocowa eksplozja
- Wege
- Łatwy
- Do 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
CIASTO:
w ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Jajka, cukier i cukier wanilinowy umeiść w misie robota. Uruchom robot ustawijąc predkość "4" ubij na jednolitą masę.
W miejsce trzepaczki zamontuj mieszadło K, ciągle mieszając dodaj mąkę, następnie kakao i proszek do pieczenia. Jako ostatni należy dodać olej. Mieszać do momentu uzyskania jednolitej masy i wchłonięcia tłuszczu przez masę.
W międzyczasie, przygotować formę na ciasto o średnicy nie większej niż 26 cm, wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wymieszane ciasto przelać do formy i wstawić od rozgrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni.
2
KREM:
Śmietanę i ser umieścić w misie robota od razu po wyjęciu z lodówki, dodać cukier puder.
W ramienu robota zamontuj trzepaczkę. Uruchom robot ustawiając predkość "2" powoli zwiększając obroty do maksymalnych ubić krem przez około 2 minuty.
3
DEKOROWANIE CIASTA:
Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 3 części. Zaczynając od pierwszej części, smarujemy kremem i układamy porzeczki po całym cieście, następnie kładziemy drugą część i powtarzamy czynność zmieniając porzeczki na borówki, na ostatnie – wierzchniej części możemy na zmianę położyć borówki i porzeczki.