• Ciasteczka z masłem orzechowym

Deser

Ciasteczka z masłem orzechowym

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

300g mąki krupczatki
0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 płaskiej łyżeczki sody
Szczypta soli
100 g masła
100 g masła orzechowego
200 g cukru
2 jaja
Aromat waniliowy

Przepis podstawowy

1

Oba rodzaje masła utrzeć z cukrem na puszystą masę.

2

Dodawać po 1 jajku, dalej ucierać, pod koniec dodać aromat waniliowy.

3

Dodać mąkę, proszek, sodę i sól, wymieszać.

4

Z powstałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blasze z papierem do pieczenia. Widelcem spłaszczyć lekko tworząc wzorek na ciastku.

5

Piec ok. 15 minut w 180 st.C Z przepisu wychodzi ok. 50 ciasteczek. Smacznego :)

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.