• Tajska zupa rybna
  • Tajska zupa rybna
  • Tajska zupa rybna

Zupa

Tajska zupa rybna

  • Ryba
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $$
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Ustaw temperaturę misy robota na 170°C, podgrzej olej, umieść w misie owoce morza, cebulę oraz paprykę pokrojone w malakserze w paski.

2

Smaż 3 minuty stale mieszając z pomocą mieszadła elastycznego, ustawiając prędkość robota na minimum.

3

Dodaj owoce morza, smaż 3 minuty, dodaj ananas, krewetki, śmietanę oraz przyprawy sypkie, duś 5 minut, po tym czasie dodaj sos słodko kwaśny, sos sojowy, posiekany czosnek, na koniec dodaj dorsza pokrojonego w kostkę, całość gotuj jeszcze 2 minuty.  

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- malakser

SKŁADNIKI:

imbir
1 cm
owoce morza
300 g
dorsz bez skóry
200 g
krewetki tygrysie
6
śmietana 30%
200 ml
świeży ananas
100 g
papryka
1
sos słodko-kwaśny
50 ml
sos sojowy
30 ml
czosnek
3 ząbki
curry
10 g
kurkuma
10 g
ostra papryka
10 g
szalotka
1
czerwone wytrawne wino
200 ml

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.