• Klopsiki
  • Klopsiki
  • Klopsiki

Danie główne

Klopsiki

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przepis podstawowy

1

Mięso zmiel z użyciem maszynki do mielenia oraz sita o grubych oczkach. W maszynce zmiel również szalotki. Wymieszaj mięso z cebulą i przyprawami.

2

Rozgrzej misę robota do 105°C, wlej 1 litr bulionu, gotuj klopsiki w gorącym bulionie przez 6 minut.

3

Rozgrzej misę robota do 140°C, rozpuść olej kokosowy, wlej śmietanę. Doprowadź do wrzenia i mieszając z pomocą mieszadła uniwersalnego, zredukuj ilość płynu o połowę, dopraw solą.

4

Klopsiki podawaj z gęstym sosem śmietanowym.

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- maszynka do mielenia mięsa

SKŁADNIKI:

szalotka
3
cielęcina
300 g
olej kokosowy
30 g
śmietana słodka 30%
100 ml
papryka słodka
10 g
kminek
10 g
czosnek mielony
10 g
sól

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.