Zupa
Hiszpańska zupa kukurydziano - pomarańczowa
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło uniwersalne
- blender
- wyciskarka do cytrusów
- mieszadło elastyczne
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść cebulę oraz czosnek. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3" siekaj warzywa przez 10-15 sekund.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne.
Wmisie robota umieść olej oraz masło. Uruchom robot ustawiając prędkość "min", ustaw temperaturę misy na 140 stopni C.
3.
Gdy olej oraz masło będą już rozgrzane, umieść w misie pokrojony w kostkę filet z kurczaka, pokrojone w cząstki papryki, cukinię oraz posiekany czosnek i cebulę. Smaż całość przez 15 minut, nastęnie dodaj kukurydzę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Smaż kolejne 15 minut. Odstaw
4.
Na ramieniu robota zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając prędkość "1", wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj go do usmażonych warzyw i mięsa.
Przelej całość do blendera kielichowego. Dopraw. Uruchom robot ustawiając prędkość "4", blenduj 1 minutę.
5.
Zupę podawaj z dodatkiem grillowanych lub smażonych warzyw.