• Hiszpańska zupa kukurydziano - pomarańczowa
  • Hiszpańska zupa kukurydziano - pomarańczowa

Zupa

Hiszpańska zupa kukurydziano - pomarańczowa

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Gotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- mieszadło uniwersalne

- blender

- wyciskarka do cytrusów

- mieszadło elastyczne

SKŁADNIKI:

200 g mrożonej kukurydzy
200 g fileta drobiowego
300 g dojrzałych pomidorów
3 dojrzałe pomarańcze
2-3 papryki
1 cukinia
2 średnie cebule
pół łyżeczki papryki słodkiej
łyżeczka soli
pół łyżeczki pieprzu
pół łyżeczki oregano
4 łyżki oleju
2 łyżki masła

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść cebulę oraz czosnek. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "3" siekaj warzywa przez 10-15 sekund.

2.

W ramieniu robota zamontuj mieszadło uniwersalne oraz mieszadło elastyczne. 
Wmisie robota umieść olej oraz masło. Uruchom robot ustawiając prędkość "min", ustaw temperaturę misy na 140 stopni C.

3.

Gdy olej oraz masło będą już rozgrzane, umieść w misie pokrojony w kostkę filet z kurczaka,  pokrojone w cząstki papryki, cukinię oraz posiekany czosnek i cebulę. Smaż całość przez 15 minut, nastęnie dodaj kukurydzę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Smaż kolejne 15 minut. Odstaw

4.

Na ramieniu robota zamontuj wyciskarkę do cytrusów. Uruchom robot ustawiając prędkość "1", wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj go do usmażonych warzyw i mięsa. 
Przelej całość do blendera kielichowego. Dopraw. Uruchom robot ustawiając prędkość "4", blenduj 1 minutę.

5.

Zupę podawaj z dodatkiem grillowanych lub smażonych warzyw.

 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.