• Bananowe brownie
  • Bananowe brownie

Deser

Bananowe brownie

  • Wege
  • Łatwy
  • Do 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

SKŁADNIKI:

4 dojrzałe banany
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki mąki lnianej
1 tabliczka gorzkiej czekolady
100 g cukru / 130 g ksylitolu
150 g ulubionych orzechów
50 g żurawiny suszonej
100 g masła
150 g kakao

Przepis podstawowy

1. 

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. W misie robota umieść jajka, cukier, aromat waniliowy. Uruchom robot ustawiając prędkość "4" ubij całość na puszystą masę. 

2. 

Zmniejsz prędkość do "2" dodaj mąkę wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia. Mieszaj 20 sekund.

3.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Podobniej uczyń z masłem.
Dodaj lekko przestudzone do masy jajecznej wraz z kakao. Krótko wymieszaj i przelej do natłuszcznej blaszki 23x23 cm

4. 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w noże do siekania. W malakserze umieść orzechy. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy w pozyzcję "2" siekaj orzechy przez 10 sekund.

Następnie wraz z ziarnami chia dodaj do ciasta delikatnie mieszając z masą.

5.

Ciasto umieść w nagrzanym do 180 stopni C. piekarniku. Piecz 25-30 minut. 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.