Zupa
Krem z pieczonych ziemniaków z boczkiem
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 60 min
- $
- Gotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- mieszadło K
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość pracy na "2". Zetrzyj wszystkie warzywa pamiętając o tym by ziemniaki i babata ścierać osobno.
2.
W ramieniu robota zamontuj mieszadło elastyczne oraz mieszadło uniwersalne. W misie robota umieść pokrojony w kostkę boczek. Ustaw temeraturę misy na 140 stopni C. a prędkość pracy robota ustaw w pozycję "min"
Smaż boczek przez 5-6 minut. Nstępnie przełóż go do osobnej miseczki pozostawiając tłuszcz na dnie misy.
3.
Temperaturę misy zwiększ do 170 stopni C., na rogrzany tłuszcz wrzuć starte ziemniaki i bataty. Uruchom robot ustawiając prędkość "min" i smaż ziemniaki przez około 7-8 minut.
4.
Teraz dodaj pozostałe starte warzywa. Smaż 15 minut. Po tym czasie podlej winem, dopraw, zmniejsz temperaturę do 100 stopni C. i gotuj całość 20 minut
5.
Zupę przelej do blendera kielichowego, ten zamontuj na ramieniu robota. uruchom robot ustawiając prędkość "3". Benduj zupę przez 1 minutę. Dopraw śmietanką i podawaj w towarzystwie chrupiącego boczku.