• Frittata z wędzonym serem

Danie główne

Frittata z wędzonym serem

  • Z mięsem
  • Łatwy
  • Do 30 min
  • $
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- malakser

SKŁADNIKI:

5 jaj
1 papryka
1 cebula
150 g sera twarogowego wędzonego
100 g boczku
2 ziemniaki
sól
pieprz
zielona cebulka

Przepis podstawowy

1. 

Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość "2" a następnie zetrzyj ziemniaki oraz cebulę. Starte warzywa odcedź na sicie.

2.

W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy robota wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem po czym uruuchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "4". Ubijaj masę przez 3 minuty.

3.

Na żeliwną patelnie nalej odrobinę oleju. Podsmaż na nim ziemniaki z cebulę, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż 2 minuty.

4.

Po tym czasie wylej na patelnię masę jajeczną. Oprusz ją serem oraz pokrojonym w kostę boczkiem. Smaż 3 minuty na małym ogniu

5.

Przełóż frittatę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i piecz przez 10-12 minut do zrumienienia. Podawaj z zieloną cebulką 

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.