Danie główne
Frittata z wędzonym serem
- Z mięsem
- Łatwy
- Do 30 min
- $
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- malakser
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1.
Na ramieniu robota zamontuj malakser wyposażony w tarczę o grubych oczkach. Uruchom robot ustawiając prędkość "2" a następnie zetrzyj ziemniaki oraz cebulę. Starte warzywa odcedź na sicie.
2.
W ramieniu robota zamontuj trzepaczkę. Do misy robota wlej jajka. Dopraw solą i pieprzem po czym uruuchom robot ustawiając prędkość pracy w pozycję "4". Ubijaj masę przez 3 minuty.
3.
Na żeliwną patelnie nalej odrobinę oleju. Podsmaż na nim ziemniaki z cebulę, następnie dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Smaż 2 minuty.
4.
Po tym czasie wylej na patelnię masę jajeczną. Oprusz ją serem oraz pokrojonym w kostę boczkiem. Smaż 3 minuty na małym ogniu
5.
Przełóż frittatę do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. i piecz przez 10-12 minut do zrumienienia. Podawaj z zieloną cebulką