Deser
Tarta z mascarpone, borówkami i bezikami !
- Wege
- Średni
- Powyżej 60 min
- $$
- Niegotujący
Przystawki, których będziesz potrzebować:
- trzepaczka
- mieszadło K
SKŁADNIKI:
Przepis podstawowy
1
BEZIKI Upiecz zgodnie z przepisem https://www.youkencook.pl/przepis/29,najprostsza-beza/ ZAWSZE WYCHODZĄ :D !
2
SPÓD Mąkę, zimne masło, sól oraz cukier wrzuć do misy robota.Użyj mieszadła K. Dodaj jajko. Całość mieszaj z prędkością 3. Następnie owinięta w folię kulkę ciasta wsadź do lodówki.
3
KREM W międzyczasie mascarpone, śmietankę, cukier i wanilię umieścić w misie cooking chefa i ubijaj przez ok. 2 minuty aż krem zwiększy objętość i będzie puszysty.
4
Wyciągnij kruche ciasto z lodówki, rozwałkuj. Wyłóż formę do pieczenia tarty ciastem i ponakłuwaj ciasto widelcem. W piekarniku nastawionym na 190°C podpiecz ciasto przykryte folia/papierem do pieczenia i obciążone fasola/jablkiem przez około 15 minut, a potem ściągnij papier/folie i piecz jeszcze 10 min. Wyciagnij z piekarnika, ostudź.
5
Na upieczony, zimny spód połóż krem, udekoruj bezikami i borówkami i voilà !