• Tarta z mascarpone, borówkami i bezikami !

Deser

Tarta z mascarpone, borówkami i bezikami !

  • Wege
  • Średni
  • Powyżej 60 min
  • $$
  • Niegotujący

Przystawki, których będziesz potrzebować:

- trzepaczka

- mieszadło K

SKŁADNIKI:

250 g mąki pszennej tortowej
150 g masła
szczypta soli
250 g cukru
1 jajko
2 białka
500 g sera mascarpone, schłodzonego
250 g szklanki śmietanki kremowej 30%
1 łyżka cukru wanilinowego
250 g borówek

Przepis podstawowy

1

BEZIKI Upiecz zgodnie z przepisem https://www.youkencook.pl/przepis/29,najprostsza-beza/ ZAWSZE WYCHODZĄ :D !

2

SPÓD Mąkę, zimne masło, sól oraz cukier wrzuć do misy robota.Użyj mieszadła K. Dodaj jajko. Całość mieszaj z prędkością 3. Następnie owinięta w folię kulkę ciasta wsadź do lodówki.

3

KREM W międzyczasie mascarpone, śmietankę, cukier i wanilię umieścić w misie cooking chefa i ubijaj przez ok. 2 minuty aż krem zwiększy objętość i będzie puszysty.

4

Wyciągnij kruche ciasto z lodówki, rozwałkuj. Wyłóż formę do pieczenia tarty ciastem i ponakłuwaj ciasto widelcem. W piekarniku nastawionym na 190°C podpiecz ciasto przykryte folia/papierem do pieczenia i obciążone fasola/jablkiem przez około 15 minut, a potem ściągnij papier/folie i piecz jeszcze 10 min. Wyciagnij z piekarnika, ostudź.

5

Na upieczony, zimny spód połóż krem, udekoruj bezikami i borówkami i voilà !

ZamknijStrona używa cookies (ciasteczek). W przeglądarkach internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może spowodować utrudnienia lub brak działania niektórych funkcji serwisu. Niedokonanie zmian ustawień przeglądarki internetowej na ustawienia blokujące zapisywanie plików cookies jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.